В СДС поискаха оставката на Лукарски

Членове и симпатизанто на СДС в Красно село искат оставката на лидера Божидар Лукарски, заради представянето на кандидата на РБ Трайчо Трайков на президентския вот. 

Освен за смяна на ръководството от софийската структура се обявяват и срещу преподписването на коалиционното споразумение на Реформаторския блок. В декларацията, публикувана на фейсбук страницата на СДС-Красно село, се казва: 

Във връзка с проведените през този месец президентски избори и резултатите от тях, ние от СДС-Красно село смятаме, че СДС следва да направи внимателна и задълбочена оценка на постигнатото от Реформаторския блок и неговия кандидат.

Смятаме, че незадоволителният резултат на Трайчо Трайков в национален мащаб се дължи и на водената от СДС и неговото ръководство политика, включително неясната персонална подкрепа от страна на председателя на СДС.
Тясното обвързване на СДС с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации е неприемливо за СДС-Красно село. Присламчването към ГЕРБ води до обезличаването, а в бъдеще ще доведе и до заличаването на СДС. Преподписването на Споразумението за Реформаторски блок и преговорите за съюзен конгрес с цел създаване на единен субект от РБ без допитване до структурите на СДС е противоуставно и еднолично решение, зад което не стоят членовете на СДС. 

За да изпълни своята историческа цел – утвърждаването на правова държава с пазарна икономика, СДС се нуждае от рязка промяна на политиката и начина на провеждането й. Нещо, което е трудно постижимо с настоящето ръководство. Председателя на СДС, като отговорен политик, следва да понесе своята отговорност за състоянието на партията и постигнатите изборни резултати.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини