Металурзите от ОЦК:Бойко помогни!

Протестиращи металурзи от ОЦК поискаха среща с премиера Бойко Борисов, като се надяват той да се намеси и да не се допусне затварянето на оловния завод. Те обвиниха народният представител Цвета Караянчева и областният управител Иванка Таушанова, че не са съдействали на собственика на Оловно цинков комплекс Валентин Захариев да се срещне с министър-председателят и да се реши съдбата на предприятието. Компетентните хора в държавата нехаят какво ще стане с ОЦК, жалваха се металурзите.

Те излязоха на протест пред областна администрация с искания Караянчева и Таушанова да спрат да дават изявления. Не искаме Кризисен щаб, който ще уреди неколцина от нас за заплати от по 200 лева, категорични бяха протестиращите. Те обявиха, че ако не бъдат чути тръгват на демонстрация в София.

  Лидерът на синдикат „Защита”Красимир Митов подчерта пред недоволните, че следващата седмица 50 автобуса с членове на профсъюза ще се стоварят на жълтите павета за да искат оставки, ако премиерът не приеме Валентин Захариев.

  От „Защита” подчертаха , че съдбата на ОЦК се е превърнала в заложник на користни интереси. Страната ни е в криза. Хората тънат в невероятна мизерия. В същото време искат да затварят производства. Надяваме се, че кметът на Кърджали Хасан Азис и областният управител Иванка Таушанова ще разберат това, казаха още оратори от „Защита”.

 Цветан Добрински , който оглавява местната структура подчерта, че не трябва да се дава повод на Захариев да съкрати и един човек от ОЦК. Щом политиците нехаят съдбата   на Оловно цинковия комплекс е предрешена,каза още Добрински.

  Бойко Стайков от КНСБ призова министърът на околната среда и водите Нона Караджова да спре медийните изяви на своите подчинени, които нагнетяват напрежение. Той прочете писмо на синдикалната организация на КНСБ в ОЦК, в която се настоява мениджърският екип да се погрижи за чистия въздух над града. Той поиска също програмата за модернизация на завода да се изпълни в срок.

 Ани Георгиев от Подкрепа отбеляза ,че е предстоящо затварянето на агломерационната машина в завода. Тръгнат ли си 350 човека, тръгва си оловното производство, тръгва си завода, отсече синдикалистът. Той гарантира, че синдикатите не обслужват ничии интереси, освен на своите членове.

  Протестиращите издигнаха лозунги „Г-н Премиер ОЦК е Кърджали” и „Искаме ясна позиция”. Те скандираха ОЦК,ОЦК,ОЦК.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини