Ботевци показват класа в езиковото обучение

На 13 март в сградата на ГПЧЕ „Христо Ботев”  се проведе оспорвана надпревара между   ученици, изучаващи западни езици.  Форумът е  от международното състезание Лингвистично кенгуру, в който участваха  356 представители от  8 училища в област Кърджали.

Учениците от Езиковата гимназия показаха на своите връстници от областта, че  неслучайно полагат трудните кандидат- гимназиални изпити, за да имат шанса да се обучават в институцията, която ще им даде реални знания, отлично образование и създава среда за подобряване на езиковите умения, нужни за опознаването на чужди култури и успешна трудова  реализация.

 Безапелационно Ботевци заеха всички възможни призови места  в групите 7-8 клас; 9-10 клас; 11-12 клас, съответно за всеки чужд език- английски, немски, френски и дори руски, на който се яви ученичката от 12Н1 Мария Димова и постигна резултат 175т. от 200 възможни. Изключителни знания и богата обща култура   демонстрира  и Николета Василева  от 8А1, постигнала максималния брой   точки по английски език и е сигурен участник за националния кръг в град София. Таня Иванова и Берна  Местан от 12Ф  получиха   195т. и също ще пътуват за столицата през месец  юни.

Форматът на състезанието е тест, който включва 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верният.   Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква езикови и граматически знания съответно по английски, френски, немски,   или руски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия, Франция, Германия или Русия.

   Възможността да се участва в подобни национални и международни изяви е изключително ценна, защото по този начин се насърчават знаещите и можещи млади хора на България, каквито  са и възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”.  Училището е мястото, където човек придобива основните знания, умения и компетентност и много от основните нагласи и ценности, които ще го преведат през живота и ще го превърнат  в активен гражданин на  Европа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини