Баранов готви кадрови промени в МВР

Валери Баранов

Нови хора ще има на ключови постове в Областната дирекция на МВР. Ще разчитаме на местни кадри. Няма да водя колеги от Пловдив. Спецификата на региона е такава , че изисква полицаи които да познават  условията тук. Това заяви на брифинг  шефът на Областната дирекция на МВР комисар Валери Баранов.

Той каза, че промените се налагат поради незадоволителните резултати на дирекцията през изминалата 2010 г.

Полицейският шеф даде за пример ниската разкриваемост на грабежите, извършени в региона-едва 44 на сто. Едва 22 % от извършителите на  взломни кражби са заловени. Слаба е и борбата срещу разпространението на наркотици.  Полицаите са спипали за цяла година едва 6,76 грама хероин, 1,55 грама амфетамини и 0,030 грама кокаин. Всяка вечер се продават по заведенията стотици дози, а разкриваемостта е нищожна. Наркотици се предлагат в тоалетните на училищата или в паркирани пред тях автомобили , каза още комисар Баранов.

Шефът на полицията посочи като слабост и разтакаването на случаи, когато апашите са заловени на местопрестъплението. Бързите полицейски производства куцат. Хванем ли ги на място трябва да има незабавно производство, каза  Баранов.

 Според  отчета –анали з на Областната дирекция на МВР криминалната престъпност в  региона е увеличена през 2010 г. в сравнение с предходната с 8,5%. Разкриваемостта е 60,5 на сто. Станали са две убийства и два опита за умишлени покушения.  Кражбите бележат ръст от 26 на сто. Особено са се увеличили посегателствата върху търговски обекти. 41 % е ръстът на взломните кражби по домовете и в магазините. Обикновено апашите изкъртват вратите. Три метални каси са разбити от гастрольори. Задигнати са 10 кг злато.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини