Ученик от Езиковата си играе с английския и немския

На 27.02.3011г. в град Перник се проведе Националният кръг на многоезичното състезанието. До този езиков форум се допускат само кандидати, които могат на два чужди езици да покрият  основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст. Александър Костов Костов,  ученик от  11Н1 в ГПЧЕ „Христо Ботев” се класира сред първите десет в страната в една от  най- силните и конкурентни групи с 22 участници от  престижните  езикови училища в страната , в която учениците слушат задачи и текст на английски език, а  отговарят писмено  на немски.

Александър  е приет  в гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” през учебната 2007/2008 година.  На приемните конкурсни изпити по български език и литература и по математика постига отлични резултати. Освен немски той изучава и английски език, което прави възможно докосването на  Алекс до други светове и култури,  разширява неговия кръгозор, прави го гражданин на света.

           По време на четиригодишното  си обучение в езиковата гимназия  Александър показва системност и целенасоченост в усвояване на учебния материал по всички предмети. Има задълбочена и аналитична мисъл, трайна и услужлива памет. С лекота овладява научните знания, последователно и упорито осъществява целите си. Проявява се като организиран и сериозен ученик с отговорно отношение към възложените задачи. Прецизен и самовзискателен  в подготовката си, участник във всички концерти и благотворителни кампании, организирани от гимназията. Член на Ротари Интеракт. Александър е с висока обща култура и многостранни интереси. Показва, че владее отлично немски и английски език, проявява подчертан интерес и изявени наклонности в областта на  точните науки- физика, математика. През миналат учебна година е приет за студент в ПУ „Паисий Хилендарски” с отличен резултат. 

   Постигнатият пореден успех на ученик на ГПЧЕ „Христо Ботев” на национален  езиков форум  е  доказателство за качеството на преодаване в училището, утвърдено като  езиков център в Южна България, с приоритетна инвестиция в култура и образование.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини