Eмилия Минчева е втора в България по английски

Емилия Минчева от 11а клас при СОУ „Петко Рачов Славейков” се класира на второ място на националния кръг на многоезичното състезание. Пет точки не достигнаха на амбициозната единадесетокласничка да бъде първа в България. Компания в челото на класацията й правят Валерия Георгиева /на девето място/ и Симона Димитрова /на дванадесето място/. Второто място на Емилия е изключително високо постижение, като се има предвид конкуренцията от ученици от Първа и Втора английски гимназии в София. Неслучайно гимназиалният курс на обучение в СОУ „Петко Рачов Славейков” се утвърди като английска езикова гимназия.

Трите момичета се обучават в паралелка с чуждоезиков профил английски и испански език. Техни преподаватели са Елена Йосифова по първия език и Людмила Мартинес по втория.

Емилиа и Валерия се отличиха миналата година в предишното издание на многоезичното състезание, но тази година успехът е по-голям, а имената им се намират много по-високо в класирането.

Освен лингвистичните си познания, трите момичета се отличават с постижения по български език и литература /включително публикации в специализирани издания/, по физика и астрономия, както и по всички останали предмети в учебната програма. Дейността им като ръководители на Ученическия парламент буди възхищение – Симона Димитрова е председател на УП от началото на тази година, а Емилия Минчева е главен редактор на училищния вестник „УПКО”. Те бяха и главни действащи лица в идейния замисъл, подготовката и провеждането на наскоро състоялата се церемония по връчване на наградите за учители „Даскеер”, превърнала се в пищно тържество и събитие за целия град.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини