Вели Мехмед получи пет години за петима убити

Вели Мехмед, който през септември 2009 предизвика тежка катастрофа с петима убити на пътя Асеновград-Кърджали, е осъден на пет години затвор и шест години лишаване от права за управление на МПС, съобщиха от Пловдивски окръжен съд.

Инцидентът се случил в 23 часа, докато Мехмед пътувал към село Мулдава. Мъжът управлявал с бясна скорост автомобила си - "Ауди А4". Тогава той се блъснал в автомобил "Фиат Палио", в който пътували 15-годишната Антоанета Балканска, майка й Светла Чаушева, на 33 години, 48-годишната Надя Гъдова, Борис Панайотов, на 41 години, и 35-годишият Илиян Арденски.

Вследствие на тежкия удар всички пътници във фиата без Арденски за загинали.

Според експертизата Мехмед е предизвикал катастрофата като е навлязъл кръстовището от север по Околовръстен път и е заел лентата за движение на другия автомобил. Експертите твърдят, че Мехмед е имал възможност да предотврати пътнотранспортното произшествие, като предприеме своевременно аварийно спиране преди мястото на удара.

Подсъдимият се е движил с превишена скорост от 130 км/ч при разрешени 90 км/ч. Присъдата му подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Дир.бг

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини