Рамото подава оставка,чакат ново ръководство на „Арда”

Рамадан Яшаров се оттегля от поста президент на футболния клуб Арда Кърджали. Той е поел ангажимента пред кмета Хасан Азис и спортни деятели да подаде утре в писмен вид своята оставка. Това стана след петчасова среща между Инициативен комитет от ветерани, бизнесмени и общественици с градоначалника и Рамадан Яшаров.

 Основната ни цел е „Арда” -Кърджали да играе в по- горна група на футболното първенство. Това е клуб с 87- годишна история и не заслужава да вегетира във В група. Футболът е спортът който ни обединява в Кърджали. Като общински съветник съм доволен от срещата при кмета. Твърдя, че от 10 години работата на клуба бе незадоволителна. Това налага избирането на нов Управителен съвет на клуба . Това заяви за Кърджали бг вести един от активните привърженици на смяната на Рамадан Яшаров –Ехлиман Чобан. Стана ясно също, че новите членове на клуба ще се впишат в специална книга. Въз основа на нея ще се свика Общо събрание, което да избере нов Управителен съвет и нов президент.

Инициативния комитет за обновление на клуба вече разговаря с футболистите на „Арда”.На момчетата бе разказано за срещата при градоначалника. Те са готови отново да излязат и да защитават цветовете на отбора. До сега те настояваха за оставката на Рамадан Яшаров.

До срещата при кмета Хасан Азис се стигна след като видни футболни деятели и легенди на отбора като Иван Тончев, Бахтияр Ахмед, Христо Топалов ,Рафи Вели /Балтата/, Петър Бумбаров и др.настояха  в писмо до градоначалника да съдейства за оттеглянето на Рамадан Яшаров.

„Нека се случи нещо позитивно, нещо чисто футболно.Крайно време е да сложим край на тази агония,в която се намира ФК”Арда” се казва в писмото. Според  подписалите го  Рамадан Яшаров тотално е игнорирал футболните хора от стадион „Дружба”.

     Кърджали бг вести научи, че група от 25 бизнесмени от града е готова да спонсорира отбора за влизането му в по горна група във футболното първенство. За сега те не искат да се афишират. Смятат обаче, че за да са гарантирани средствата, които ще предоставят е нужно ново ръководство.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини