Хасан Азис показва днес чека за Перперикон

 Днес  от 13.30 часа във фоайето на община Кърджали кметът Хасан Азис ще има среща с представители на инициативната група за подкрепа на Перперикон  в инициативата на "Стандарт" за определяне на  "Чудесата на България".Ще бъде представен и чекът за 1 милион лева, получен на церемония на 9 март в столицата след като Перперикон се класира на второ място в онлайн гласуването.
Междувременно министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви за „Стандарт”:Най-голямото чудо на България са хората. От тези, които са построили каменния храм на бога слънце, до тези, които откриха Перперикон. Поздравявам г-жа Славка Бозукова и нейния екип за перфектната кампания "Чудесата на България".
Според областният управител на Кърджали Иванка Таушанова Родопите са свещени:Не е случайно, че в Родопите има две отличени чудеса, защото това е свещената планина на траките, духовното огнище. Не бива да забравяме най-важното - хората, и да направим така, че именно те да се сближат с паметниците на културата, защото всички сме част от миналото, което ни дава уроците, които проектираме в бъдещето,каза пред националния всекидневник губернаторът.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини