Човек на Доган дава Генджев на съд за клевета

Ахмед Юсеин

Бившият депутат и настоящ съветник на Ахмед Доган -Ахмед Юсеин ще съди председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев за клевета. Ще припомним, че само преди броени дни Генджев заяви за медиите в Кърджали, че Ахмед Юсеин има пръст в присвояване на средства, дарени за изграждането на мюсюлмански храмове в региона. Според Ахмед Юсеин името му е намесено неправомерно в опити да се дискредитира мюсюлманското вероизповедание. Никога не съм имал отношение към разпределянето на средства за градежа и ремонт на джамии. Това е от компетенцията на Главно мюфтийство и джамийските настоятелства, посочи Ахмед Юсеин. Той определи пред Кърджали бг вести твърденията на Генджев  като абсурдни. Не  е имало договорка с кметове за присвояване на средства, това е клевета, каза още ексдепутатът, който бе зам.-председател на комисията по вероизповеданията.

  Името ми е опетнено и ще го изчистя чрез съда, врече се Ахмед Юсеин.

  Ще припомним,че председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев дава на прокурор мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед и неговия предшественик Шабанали Ахмед.   Генджев обвинява духовниците , че са присвоявали пари на мюсюлманите предназначени за джамии.  Крадени са парите от 15 храма.  Те са поделени с кметовете и бившия депутат Ахмед Юсеин, твърди пред медиите в Кърджали  председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет. Той даде конкретен пример с храма в Равен, където са похарчени 185 000 лева. С тези пари щяхме да построим две джамии, барабар с минаретата, твърди Генджев.

  Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед също отхвърли твърденията на Генджев. Той каза, че парите за строеж на храмовете са събирани от волни пожертвования на местните хора и е абсурдно да се мисли, че някои би посегнал на тях.Не се страхувам от прокурорска проверка, каза още Бейхан Мехмед.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини