Повдигат обвинение на кмета за огледалото преди изборите

Цветан Цветанов

Проверката срещу кметът на Кърджали Хасан Азис за Водното огледало, която направи прокуратурата е приключила. Експертизите са готови. Прокурорите ще преценят за сроковете, в които да предявят обвинение срещу виновните. МВР си е свършило работата. Това обяви в Кърджали вътрешният министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подчерта, че не може да се бърка в работата на магистратите, кога ще повдигнат обвинение на Хасан Азис, но на практика не изключи тази възможност.

Както Кърджали бг вести пръв писа очаква се обвинението да бъде предявено непосредствено преди изборите. Влизането на делото в съда, автоматично лишава Хасан Азис от правото му да се кандидатира за нов мандат. Това потвърди пред медиите и самия градоначалник на Кърджали.

Ще припомним, че Хасан Азис се разследва за оценка на имот ,към който претенции има фирма „Устра”.Той пападна в чертите на Водното огледало и бе оценен на 10 млн.лева. Държавата обаче твърди, че собствеността е нейна и обвини Хасан Азис в далавера.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини