Кмет областен и депутат бяха един до друг на Трети март

  Стотици кърджалийци изпълниха градската градина пред Паметника на Освободителите, за да отбележат националния празник Трети март. Освен граждани тук се стекоха и много ученици, които организираха шествие през централната част на града. Един до друг застанаха кметът на Кърджали Хасан Азис, областният управител Иванка Таушанова, народният представител Цвета Караянчева, омбудсманът Хакиф Емин, шефът на ОД на МВР Валери Баранов.

Десетки бяха венците и букетите, които бяха положени в подножието на мунумента. Поднесоха ги от името на кмета , областния управител, народните представители Цвета Караянчева и Димчо Михалевски, от евродупутата Владко Панайотов, училища, политически партии.

 Тържеството бе открито от изпълнения на гвардейския отрдяд на Езиковата гимназия, в който за първи път бяха включени и девойки, както и от мажоретния състав към СОУ „Отец Паисий”.

  Който забравя миналото е обречен да няма бъдеще, подчертаха организаторите от община Кърджали.

  Санстефанският мирен договор, който дава свободата на България я превръща в мост между Европа и Азия.Днес празнуваве 133 години от освобождението , събрани пред паметниците и братските могили. В тях почиват костите на руските воини и българските опълченци. Важното е че интересите на Русия съвпадат с целите на българското национално-освободително движение. Това подчерта в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис.
Той направи алюзии със съвременността. Който гледа само напред е сляп,който гледа само назад,също. Днес скриваме професионална немощ зад историческата слава. Историческата слава ще се възприема от младите, ако и ние  имаме своя принос за страната, подчерта градоначалникът. Той завърши словото си с възгласа „Да живее България”.

 След думите му прозвучаха „Многая лета”.

   Тържеството в градската градина бе предшествано от кратка церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на руския воин в градинката пред храмва „Свети Георги”.И тук кмет, областен управител и народен представител застанаха един до друг и заедно се поклониха пред паметта на освободителите.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини