Баба Марта събра деца от града, зачетоха ги от БСП

С голямо тържество посрещнаха днес  Баба Марта  малчуганите от Дома за медико- социални грижи за деца в Кърджали. Ученици от водещи училища в града като Гимназията по икономика, СОУ” П.Р.Славейков”,”Отец Паисий”  бяха дошли да поздравят питомците на дома. Сред гостите бяха и младежи- доброволци на Червения кръст.

 Представление по приказката „Житената питка” бе изненадата , която  поднесоха децата на дошлите ученици. Малчуганите се бяха претворили в ролята на бабата и на вълка и видимо се забавляваха от голямото внимание. Помагаха им педагозите Невена Петкова и Иван Генев. Светкавиците на фоторепортерите допълнително усилиха вълнението им.

  За да поздрави децата,повечето от които са със специално потребности, дойде членът на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн. Той заяви,че малчуганите от дома винаги са били във фокуса на вниманието на Българската социалистическа партия. Изрази задоволство от грижите които се полагат за децата. Вие сте бъдещето ни, подчерта Назми Мюмюн. Подаряваме мартеници на всички, които обичаме за здраве, щастие и късмет,каза в препълнената зала на дома, социалистът. Той обяви,  че БСП днес ще проведе голяма кампания „Да подарим мартеница” от името на народния представител Димчо Михалевски, Общинския съвет на социалистите и жените- социалистки. Ще бъдат дарени и малчуганите от дневен център „Надежда” и болните от детското отделение на МБАЛ „д-р Ат.Дафофски”. За всички деца социалистите бяха предвидили торти и пасти.

  Назми Мюмюн завърза мартеници и членовете на екипа на Дома за медико-социални грижи за деца. На директорката д-р Йорданка Господинова той подари портрет на Апостола на свободата . Васил Левски е обединяваща фигура за всички които живеем в смесените райони на страната. Неговия завет да не се делим по етнос и вяра е непреходен, каза Назми Мюнюн. Мюмюн  е известен в страната като човека, подарил най-много портрети на  Левски-над сто. Връчил ги е на общественици, журналисти, служители на реда.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини