Крумовград се надига.Преглед на регионалния печат

Крумовград обжалва концесията на Болкан Минерал енд Майнинг,пише във водещата си статия „Нов живот”. До дни общинския съвет ще вземе решение по казуса. Гръцки евродепутат и български еколози обсъдиха на среща с местната власт заплахите за околната среда от златодобива.

Крумовград е с най-много реализирани проекти ,на опашката са Джебел и Кирково, сочи междинната оценка на областната стратегия за развитие, пише още всекидневникът. Грешна стъпка на Арда в Ямбол, отбелязва медията по повод загубата на футболния клуб при гостуването на „Тунджа”.

Николай Колев-спортист на десетилетието на Кърджали е водещото заглавие на всекидневника „Арда нюз”. Капитанът на волейболният тим на „Арда” бе избран за най-добър спортист на изминалото десетилетие. Той получи наградата от градоначалника инж.Хасан Азис и развълнуван сподели, че и шестимата номинирани са заслужават да спечелят приза, пише още вестникът.

ОЦК отнесе 60 000 лева глоба,  е друга водеща тема на „Арда нюз”. Освен комбината от РИОСВ са проверили през февруари още 85 обекта. Център „Орфей” ще помага на хората с психични проблеми, съобщава още всекидневникът.

  Тревогите под Ада тепе влизат в Европарламента, пише  „Родопи 24х:7”.Михаил Тремопулус обеща подкрепа за Крумовград и Кърджали. Няма да позволим Крумовград да бъде обезлюден,а 6 села да се превърнат в лунен пейзаж,заради добива на злато в Ада тепе ,отбелязва още вестникът. Той съобщава, че на 2 март ансамбъл „Българе” ще тропа хора за годишнината от рождения ден на ГЕРБ.

 Николай Колев е спортист на десетилетието, пише още „Родопи 24х7”. Втори и трети са Мариан Димитров и Невен Нешев. Това бе обявено на церемония състояла се в Дома на културата, отбелязва медията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини