Славейковци просълзяват преподавателите си,награждават ги

Ученици награждават своите учители,за това че са им дали знания. При това за десета поредна година. Обратното сме го виждали многократно. Такава нестандартна идея може да роди само Ученическия парламент в СОУ “П.Р.Славейков”,смятат педагози.

  Снощи за десети пореден път младите славейковци посочиха своите любими преподаватели. И ги наградиха със звездни плакети. Това стана по време на връчването на годишните награди Даскеер. Местният образователен Оскар събра в залата на Културния дом стотици ученици, преподаватели,родители. Директорът на школото Милко Багдасаров се наложи да стои дълго време прав-просто нямаше място за него.

Водещите определиха славейковци, като армия от 1600 човека, предвождана от пълководеца Милко Багдасаров. Той бе наречен още Царят в шахматното поле на „Славейков”.

  Багдасаров определи връчването на наградите Даскеер, като най тачен празник в школото, както от ученици ,така и от преподаватели. Той изрази искреното си задоволство от препълнената зала.

  Водещи на церемонията бяха председателката на Ученическия парламент Симона Димитрова,известна с възможностите си да изрича 241 думи в минута и Стоян Киряков. От името на своите съученици те заявиха на хората, които им дават знания: Подаряваме ви ключа от нашите сърца.

  Двучасовата програма бе изпълнена с много пародии, скечове, музика и танци. Тя бе подготвена от младите хора и остана до самото тържество изненада за повечето преподаватели.  Пародии на часовете по  математика, изобразително изкуство, история, география бяха посрещнати с голям интерес. Вицовете предизвикваха бурен смях в залата като този:

-Защо тетрадката ти е празна, пита преподавателят по математика.

-Защото е за смятане на ум, отговаря ученикът.

Докато се точеха часовете по различните предмети двама от ъндърграунда на школото седяха кротко на последния чин и си наливаха гроздова, замезвайки с краставички. Те бяха основните ценители на Мона Лиза с татуировка и посрещнаха с овации вестта, че ДНК в същност е Дома на културата.

 На фона на демонстрираните „знания” учениците наградиха и своите педагози.Не можем да изброим всички призьори.Можем да посочим някои от най-нестандартните награди,предизвикали много овации и бурни възгласи в залата. За най-секси учителка бе определена Нигяр Белгин. За шампион сред педагозите-Вълчо Милчев, учител за пример –Галина Стефанова. Награден бе и любимия директор Милко Багдасаров.Той според младите хора бил спортистът на десетилетието. Някои от наградените не можаха да сдържат сълзите си.

 Педагозите върнаха жеста.Те пък от своя страна поощриха дузина абитуриенти. Имаше и награда за най-добра група във Фейсбук.

Славейковци бяха единни , че десетите юбилейни награди ще ги сплотят повече. Припомниха,че любимият им цвят е червения, а символ бухала. Те подчертаха, че десет е числото на късмета и се надяват той да споходи както ученици,така и преподаватели.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини