Паисиевци спечелиха конкурс за медийно творчество

На 30.01.2011 година бяха обявени резултатите от Международния фестивал за детско медийно творчество „ Арлекин”.

Фестивалът за детско медийно изкуство “АРЛЕКИН” се провежда под патронажа на проф. д.н. Сергей Игнатов – Министър на образованието, младежта и науката
и медийното партньорство на Българската национална телевизия и Дарик радио.

За радост на участниците от СОУ „ Отец Паисий”- гр. Кърджали в класацията е включен сценарият на филма „ Земя Българска”.

Конкурсът е тематичен и се провежда под мотото “Светът в моите очи”, имайки  за цел да стимулира детската фантазия и творчество за създаване на оригинални и различни по жанр телевизионни форми: музикално предаване, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес.

            Очакваме учениците от училищна телевизия „ С камера и микрофон” към СОУ

 „ Отец Паисий”- с ръководител г- жа Мария Гьошева,  да посетят Българска национална телевизия по тяхна покана. Паисиевци ще бъдат възнаградени и чрез виртуално обучение, осъществено с ресурсите на Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "Антоан Дьо Сент-Екзюпери" гр. Варна.

            С помощта на известни режисьори, лично академик Хачо Бояджиев и кинодейци ще бъде заснет и реализиран филмът „ Земя Българска”. Професионалното жури включва:

Йоана Кирова - народен представител
академик Хачо Бояджиев
проф. д.н. Николай Лазаров
доц. д-р Юрий Дачев
д-р Росица Младенова
Катя Сунгарска
Олег Жаблянов
Деница Георгиева
Д-р Теодора Вълова
Светлозар Момчилов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини