Прокуратурата нищи сдружение „Кадрие Лятифова”

Бившето  ръководство на закрития  драматично-музикален  театър „Кадрие Лятифова” се проверява от Агенцията за финансов контрол.  Хората, които представляваха сдружението „Кадрие Лятифова”, упрекнати,  че  източват  театъра, са дадени на окръжна прокуратура  в Кърджали. Реформата в сферата н театрите е завършена и  няма връщане назад. Държавата ще дава пари не празен стол, а за продаден билет. Това заяви в Кърджали министърът на културата Вежди Рашидов. Той каза още, че сцената „Кадрие Лятифова” работи. Изнасят се представления на турски език и това е добре.

Кукленият театър в Кърджали ще съществува. Имаме стратегия за тези сцени в страната. Те няма да се обединяват с останалите театри. Имат важно стратегическо значение за децата. Затова те са  приоритет за нас.Работят добре. Има опасност младата публика да избяга от театъра, ако не ги подпомогнем,каза още Вежди Рашидов.

Театрите трябва да тръгнат от град на град, както по времето на Шекспир. Затова нито един талантлив актьор не е уволнен при реформата, подчерта министър Рашидов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини