Строителството на” Горна Арда” тръгва на 1 януари 2013 г.

На първи януари 2013 год.ще започне изграждането на каскада „Горна Арда”. Австрийската компания  ЕVN има готовност да започне строителните работи. Все още се уточнява цената им. Сумата, която заявяват австрийците се нуждае от уточняване. В понеделник на обиколка в региона пристига мениджъри от компанията, за да проучат на място  възможностите за изграждане на язовирите. Налагат се и още някои процедури по отчуждаването на земи. Това съобщи пред журналисти в Кърджали министърът на  културата Вежди Рашидов. Той подчерта че правителството на ГЕРБ полага неимоверни усилия да задвижи проекта. Той бе замразен от предишните правителства и ние единствено се опитваме да го възродим, каза Рашидов.

В момента няма никакви утежняващи строителството обстоятелства. Ще бъдат ангажирани между 3000 и 4000 души. Това ще бъде алтернатива на тютюна,отбеляза министърът.

Според Рашидов  ще има пълна прозрачност за „Горна Арда”.Интерес към строителството проявяват Гърция и Турция, които са искат река Арда да бъде овладяна и да се спрат наводненията на тяхна територия след проливни дъждове.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини