Арт клуб Кърджали дава рамо на българската култура в града

Любен Полихронов

Арт клуб Кърджали ще популяризира българската култура край Арда. Сдружението  е създадено по идея на Любен Полихронов. Целта му е да представя на кърджалийската публика местни таланти по подобие на популярно предаване по първата частна ефирна телевизия „Родопи”,която излъчваше в Кърджали.

  Първата проява на Арт клуб Кърджали ще бъде в петък от 19,30 часа във винарната на хотел Перперикон, когато за ценителите на българската популярна музика ще звучат изпълнение на група Голдън Бийт. Тя е формирана преди половин година от Димитър Димитров- соло вокал, Жоро Барукчиев- китара и Любен Полихронов клавирни.

Това е първата кърджалийска група,чийто вокал е алтино-висок рядко срещан глас.Димитров си позволява да пее дори песни на примата на българската естрада Лили Иванова. Основно място в репертоара на Голдън Бийт заемат българските рок балади. В петък ще звучат песни на Диана експрес, Златни струни, Сигнал, Щурците, Васил Найденов, Георги Христов.

Любен Полихронов уточни за Кърджали бг вести,че входът в петък е свободен. Чакат се ценители и приятели на българското изкуство.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини