От САЩ до Русия искат Перперикон

Националното гласуване за топ 10 на "Чудесата на България" излезе извън пределите на страната. Професор от САЩ и ветеран от войната в Афганистан се включиха в голямото кликане, като дават гласа си за Перперикон, научи "Стандарт". Един от изследователите на Солженицин - преподавателят в Илиноиския университет в САЩ по славянски езици, теория на културата и политология проф. Ричард Темпест, научил за кампанията от група във Facebook. Ветеранът от Афганистан Андрей Морозов от Кострома също се впечатлил от кампанията, тъй като е очарован от комплекса в Родопите. Рамо на Перперикон дава и главният съветник на руското посолство в Босна и Херцеговина Алексей Керестеджиянц, който е син на бивш посланик в България.
Използваме всички възможности да призовем наши приятели да гласуват в подкрепа на кандидатурата на Перперикон и Татул в кампанията на "Стандарт нюз" за карта на българските светини, съобщи Нешка Шопова, председател на Инициативен комитет в най-голямото училище в Кърджали - СОУ "П.Р. Славейков". Още при старта на вота ученици и учители от школото подкрепиха Скалния град на траките и той беше на първа позиция след останалите 30 национални обекта. По време на волейболната среща между "Арда"-Кърджали и "Монтана" славейковци са раздали над 700 листовки с призив "Гласувайте за Перперикон!" и адреса на агенция "Стандарт нюз" - www.standartnews.com, на който може да се направи това. В момента повече от 1500 души е групата във фейсбук, създадена от училище "П. Р. Славейков" в подкрепа на Перперикон и Татул.
"От снощи предприехме и нова тактика. Изпращаме лични съобщения до всички в групата", допълни Шопова и обясни, че така искат информацията да стигне по-бързо и повече хора да подкрепят скалния град Перперикон и тракийското светилище край Татул на траките. В оставащите до 16 февруари дни комитетът ще призове и чрез радио "Кърджали" младите хора и всички жители на областта да гласуват. Ще настоява да бъде рестартирано изграждането на Посетителския център в подножието на Перперикон.  "Татул и Перперикон са визитката на Източните Родопи. Освен нашите съграждани и приятели от България ще призовем да гласуват и всички наши партньори от няколко европейски страни", каза Сашка Тръпкова, директор на Гимназията по хранително-вкусова промишленост в Момчилград. Тя коментира, че ще изпратят съобщения до сродни училища, с които разработват общи проекти в Германия, Белгия, Испания, Швеция, Полша, Литва, Турция.

Гласувайте тук : http://www.standartnews.com/inquiries/details/id/193/


Ирина Ангелова  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини