Перперикон се срина до 14 място. Гласувайте

Тази сутрин Перперикон се срина в класацията на вестник „Стандарт” до незавидното 14 място. Пред Скалния град на траките е дори пернишката крепост. Перперикон има незавидните 2,70 процента. Българите предпочетоха локалния пратриотизъм, като дадоха рамо на старините в техните региони а не на най атрактивния археологически обект. Вероятно затова е Перперикон загуби преднината която имаше.

Класацията на 10 те най големи забележителности на страната се води от Мадарския конник. След него се нареждат Велики Преслав и Плиска. Североизточна България доминира.

  Дори обект като Белоградчишките скали вече е по-предпочитан от Перперикон.Това се дължи на доскорошната медиана кампания.Затова е нужно всички медии в региона да подкрепят най-атрактивния археологически обект на България.

  Ще припомним, че призив към кърджалийци отправи кметът на града Хасан Азис.

 Гласуването в „Стандарт” ще предопредели кои съкровища ще бъдат включени в новата карта на родните археологически обекти.Специална кръгла маса на 16 февруари ще каже тежката си дума след като разгледа резултатите от анкетата. Обществен съвет от водещи историци, археолози и експерти от министерството на културата, министерството на икономиката , МРРБ, министерството на финансите ще преценят кой паметник представлява интерес за чуждестранните туристи. И на него ще се дадат пари за социализация.

Гласувайте тук : http://www.standartnews.com/inquiries/details/id/193/

 Геортги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини