Започна втория срок,няма болни от грип

Няма отсъстващи ученици от класните стаи в първия учебен ден след грипната ваканция. Занятията във всички училища започнаха нормално. Краят на грипната ваканция съвпадна и с началото на втория срок.

Болните и отсъстващи деца са в рамките на ежедневното преди грипната епидемия. Ваканцията подейства превантивно и ограничи заболеваемостта. Причината да пуснем децата по домовете бе, че в няколко училища имаше повече болни. Действахме на време и предотвратихме голямата епидемия, каза за Кърджали бг вести директорът на Регионалния инспекторат по образование Емилия Владева. Тя поясни също, че грипната ваканция е съвпаднала с междусрочната. Така учениците са почивали по дълго, но не са пропуснали много от занятията. Всяка сутрин от инспектората са уведомявали и продължават да информират министерството на образованието за присъствието на ученици в класните стаи.

 Нямаме отсъстващи. Занятията започнаха нормално, каза за Кърджали бг вести директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова. Според шефа на най-голямото школо „П.Р.Славейков” Милко Багдасаров от час отсъстват по едно- две деца. Преди обявяването на ваканцията броят им е достигал до десет.

Според осведомени една от причините да се обяви грипната епидемия е и стресирането на младежите от трагичния инцидент с техен връстник в Кърджали. Ваканцията позволила на учениците да преживеят шока, твърдят преподаватели.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини