Министри хвалят КЦМ,натискат ОЦК

Два нови завода, съобразени с металургията на 21 век, прогнозира да заработят до 2013 г. собственикът на КЦМ-Пловдив инж. Никола Добрев. Комбинатът работи по проект, в който се стреми да запази годишното си производство от 75 000 т. олово и 65 000 т. цинк, но да модернизира технологиите си.

По думите на Добрев обаче, ако дружеството инвестира 100 000 евро, но запази персонала си от 1300 души, ще изгуби конкурентоспособност. КЦМ-Пловдив ще работи по проекта с помощта на кредитно финансиране.

На среща с министрите Нона Караджова, Тотю Младенов и Трайчо Трайков ръководството представи инвестиционната си стратегия. Министър Трайков се поинтересува как и на какви цени се доставя електроенергията в комбината. Той и колегата му Младенов помолиха ръководството на КЦМ да отправи предложения към кабинета за промени в трудовото законодателство.

Социалният министър беше впечатлен, че в комбината работят 54 души с увреждания. Той оцени високо работата в предприятието, като не пропусна да отбележи, че има много какво да се пожелае за колегите им от оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, в който тримата министри бяха на посещение днес по-рано.

Ръководството на ОЦК трябва до 2 седмици да представи инвестиционната си програма за ново оловно и цинково производство, както и да направя всичко възможно да не замърсява околната среда.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини