Най-малките от Кърджали със своя страница в Фейсбук

Маргарита Спирова

Детски градини в страната поддържат страници във Фейсбук за да създадат по-тесни връзки с родителите на малчуганите.Когато политици обсебват социалната мрежа и си правят PR,когато фирми търсят поле за реклама,а медиите-популяност,дойде ред и на тези,които искат да напрявят нещо безкористно. Няколко детски градини в страната са решили, че децата им имат нужда от изява в Мрежата. Сред тях е ЦДГ”Баба Тонка” от Кърджали.

 Страницата на детското заведение съществува вече от година. Създадена е от директорката Маргарита Спирова. Тя заяви за Кърджали бг вести: Исках да отворя детската градина за родителите. Да спечеля повече доверие. Качваме на страницата всички интересни събития, които майките и татковците не са видели.

  Директорката се е заела да снима клипчета на ситуации-така наричат уроците на най-малките. По-забавните от тях се качват на страницата. Родителите не могат да си представят как децата се държат в детската градина.К липовете им дават реалната представа и им доставят голяма радост.

  В страницата има и рубрика с бисерчета.Обикновено това са тълкования и разсъждения по зададените ситуации.Родителите много я харесват.

Ето и някои от бисерчетата:

Питат дете какви зодии са членовете на семейството му.То отговяря:Аз съм лъвче,мама-рибка,а тате е еднорог.

При игра с топка се опитват да научат малчуганите на имената на насекоми.Учителката подава топката на първото дете и то казва-Щурче. Подава я на второто,а то объркано заявява-Мухльо!

  Страницата вече е изключително популярна.Има над 300 приятели. Много от тях са бивши възпитаници на детската градина,които сега са ученици или студенти. Сканират си снимки от ранните си години в ЦДГ „Баба Тонка” и ги публикуват на страницата.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини