Психолог на МВР:Джунейт се разкайва

Джунейт се разкайва, особено що се отнася до брат си. Това каза психологът от МВР Росен Йорданов за трагедията в Кърджали, при която 17-годишното момче уби майка си и 7-годишното си братче.

"Ако следим динамиката на неговото разочарование и гняв, началото на края е когато родителите решават да вземат пари от сметката му. Следват събития, които той приема като ощетяване. Качва се да учи, а в главата му кънти само изречението на майката, че няма да се справи. В следващия момент момчето решава, че няма да допусне това. Джунейт се разкайва най-вече за братчето си, разкайва се и за извършеното", посочи пред bTV Росен Йорданов, който е разговарял с тийнейджъра.

Твърдението на Джунейт, че е бил лишаван от обич е далеч от истината, заяви от своя страна д-р Атанас Митков – приятел на бащата на Джунейт. Тамер Шефкет е в дълбок шок и на медикаменти, съобщи още той.

"Достатъчно е човек само да погледне момчето. Той не е лишаван от нищо – винаги ходеше с маркови дрехи, маркови парфюми, имаше най-последната техника", разказа д-р Митков и си припомни, че баща му дори го е водил в Англия на мач на любимия му футболен отбор Манчестър Юнайтед.

Тамер Шефкет е работил три години в Щатите, за да осигури семейството си. В България фелдшерът заработвал допълнително, за да осигурява семейството си. Целият Център за медицинска помощ е в шок. Никой не коментира, че е загинало е едно седемгодишно невинно Дете. Та Джуни го изгледа, той го къпеше, грижеше се за това дете, разказа още приятелят на семейството.

"Смятам, че Джуни заема ролята на жертва, която не отговаря по никакъв начин на истината. Чувал съм че играе „Еврофутбол”, но не съм чувал, че играе с големи суми. Беше влюбен във футбола, каза д-р Митков.

Невджин беше перфекциониста във всяко едно отношение. Искаше Джуни да стане лекар, разказа още Митков.

"Семейството наистина е прекрасно. Детето твърди, че то е платило ходенето до Англия. Не искам да се спекулира с тази тема защото той отдавна е спрял да играе „Еврофутбол”. Джунейт беше искрен. Аз съм в трудната роля да обясня. Хората винаги търсят прозаични причини за извършеното", коментира още Росен Йорданов.

"Разбирам ,че е много трудно да се приеме такова нещо. Изпитвам дълбок респект към това семейство. Детето е изключително интелигентно. В тази ситуация първото нещо, което правим е да отречем. След това трябва да започнем да търсим причина. За действията на едно дете винаги отговарят родителите. Когато проявяваш отношение към едно дете е нормално да покажеш взискателност", допълни психологът.

Днес бг

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини