Цветанов държи на своето,не се извинява на близките на Джунейт

Вътрешният министър Цветан Цветанов не коментира дали ще се извини на роднините на 17-годишния Джунеит Шефкет, който бе задържан за убийството на 36-годишната си майка и 7-годишния си брат в Кърджали.

Вчера роднините на момчето обвиниха министъра в манипулация на общественото мнение, тъй като не вярват, че Джунеит е убиец, съобщи БНР. Те поискаха Цветанов да им се извини за думите, че една от причините момчето да убие майка си и брат си е, че последните 3 години не е получавал подаръци от нея. Това заявил самият той пред разследващите. Оплакал се още, че семейството похарчило парите, заделени за неговото следване в Кеймбридж.

Днес вицепремиерът застана зад мнението на психолозите от МВР, според които именно младежът е извършил престъплението.
"Въпреки болката, въпреки тежкия случай за едно семейство, което е с изключително добра репутация в Кърджали, това все пак са неща, които колегите са установили от признанието на 17-годишния младеж. В тази посока няма да е коректно аз да влизам в повече дебат и коментар. Mоже би всеки един български гражданин трябва да си направи равносметка и на възпитанието и всичко това, което правим към нашите деца", каза Цветан Цветанов.

"Реакцията на семейството е естествена", коментира и шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев. Той заподозря, че зад говоренето на роднините има и други цели. Според Стойчев негативните коментари за действията на МВР по случая могат да имат и политически характер, предаде "Фокус".

"В никакъв случай не трябва да се допуска трагедията на едно семейство да се превръща в разменна монета и за търгуване с нечистоплътни цели. Тези неща, които чух, че министър Цветанов манипулирал на тази пресконференция, в крайна сметка той самият само е съобщил какво се е случило. Интерпретацията на нещата не са правени от него. Защо се атакува министър Цветанов по този начин?", посочи още Неделчо Стойчев.

Заместник-директорът на института Росен Йорданов, който води разговорите с момчето, пък каза: "Хората са приемали удобния вариант, че той е просто мълчалив, справя се с учебния материал и не се нуждае от някакво специално отношение".
По думите на криминалния психолог има много сериозни веществени доказателства, че версията на МВР за двойното убийство в Кърджали е правилна, съобщи Дарик радио.

"На хората им е трудно да свикнат да живеят с този срам, да си дадат сметка с това поведение дали наистина помагат на своя племенник и на своя близък. Защото това момче в момента наистина се нуждае от разбиране. Изкарвайки тезата, че той не го е извършил, ти всъщност казваш - ако ти си го извършил, аз не те приемам вече", допълни Йорданов.

Междувременно по информация на Дарик радио клошар в Кърджали е намерил нож, който е предал в полицията. Оръжието ще бъде изследвано, тъй като ножът, с който в събота бяха убити Невджин и Енис Шефкет, все още не е открит.

Дир.бг

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини