15 °C

Режат достъпа до болницата, приемат само тежки случаи

д-р Тодор Черкезов

Ограничено приемане на пациенти ще има в държавната болница в Кърджали заради въвеждането на делегирани бюджети. Здравното заведение вече няма да се старае да приема максимален брой пациенти, а напротив ще ограничава платения прием. Спешните случаи няма да бъдат връщани. За останалите обаче не е изключено да се въведе листа на чакащите. Това съобщи на брифинг директорът на болницата д-р Тодор Черкезов. Промяната се налага заради новата схема на заплащане. До сега се покриваха разходите за всички болни т.е колкото повече болни,толкова по-голям бюджет. Сега се въвеждат финансови ограничения. Ако се надхвърли рамката на бюджета болницата просто спира да приема пациенти. Така може да се окаже, че след двадесето число на месеца просто ще преустанови прием на болни. Ще се пресяват и пациентите които идват от другите общини. Болният ще има достъп до лечебното заведение само тогава когато сериозно е нарушено неговото здраве. В останалите случаи ще бъде обгрижван от доболничната помощ и ще се лекува у дома, каза още д-р Черкезов.

  Очаква се негативна реакция от пациентите, които не са свикнали да чакат да бъдат приемани в болница, прогнозират от ръководството на здравното заведение.

По 950 бона на месец ще са нужни за издръжката на държавната болница в Кърджали. Това е с 250 000 повече от миналата година. Причината е че към нея премина тубдиспансерът и се откри лаборатория по инвазивно лечение.

 Проблемите с финансирането през миналата година се отразиха както на заплатите, така и на снабдяването с лекарства и консумативи. Очакваме, че и тази година ще е тежка , каза още д-р Черкезов..

 Болницата е кандидатствала за 173 клинични пътеки, които да бъдат включени в националния рамков договор със Здравната каса.до сега тя е работила по 171 клинични пътеки. Осем са отпаднали,но на тяхно място са заявени 11 нови.7 от тях са свързани с лечение на белодробни заболявания.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини