Прокуратурата повдигна обвинение на Джунейт Шефкед

Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на 17-годишния Джунейт Шевкед. Той остава в ареста за 72 часа, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура  - Кърджали Димитрина Делчева.

Тийнейджърът е обвинен, че е убил майка си Невджин Шевкед, 36-годишна медицинска сестра в ДКЦ 1 в града, и 7-годишния си брат Енис.

Ако бъде признат за виновен за двойното убийство, наказанието на 17-годишния младеж ще бъде редуцирано към по-леко, защото той е непълнолетен.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че до кървавата драма се е стигнало, след като младежът се афектирал от отношението, което майка му имала към него.

МВР шефът поясни, че от няколко години майката имала високи изисквания към сина си и това, което го подтикнало към убийството, са упреци, че не бил достатъчно подготвен по химия.

"Това е изключително тежък случай. Убеден съм, че всеки един родител може да направи равносметка, но се надявам че подобни инциденти трябва да бъдат ограничавани и това зависи донякъде и от поведението на родителите в семейството", коментира министър Цветанов.

При задържането му 17-годишният младеж казал, че от три години не е получавал никакви подаръци - дори за Нова година.

Маката Невджин Шевкед бе изключително критична към сина си твърдят, познати на семейството. Джунейт е учил английски в частното училище “Европа” в Кърджали. Когато се родило братчето му, майката го спряла от частни уроци. Мечтата му била да усвои максимално добре езика.

Тъй като свидетел на убийството станал 7-годишният му брат, тийнейджърът го удушил, като занесъл тялото му на покрива на блока, в който живеели.

В самопризнанията си непълнолетният разказал още, че искал да кандидатства за обучение в Англия, но заделените за това пари били похарчени за други придобивки на семейството.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини