България отново в робство?

eRepublik е социално-мрежова мултиплеър и масова онлайн стратегическа игра. Тя осигурява модел в реално време на съвременния свят и позволява на играчите да симулират своите политически, бизнес или военни стремежи, по този начин реално да променят хода на историята. Един българин там поиска помощта на HaskovoNET. Ето неговия разказ

Гръмко заглавие нали? Това е едно от изреченията, което активира една защитна реакция във всеки българин. Когато чуе подобни слова нашата психика бива силно нарушена и настръхваме. Ние българите често смятаме, че ние сме „националисти на думи”. Ще ви разочаровам! Искам да ви разкажа една история за българския дух.

Преди 8 месеца най-нормално си сърфирах в нета, когато един коментар във форум ми привлече вниманието. Беше на сайта, за който сега ще ви разкажа. Регистрирах се в този сайт, който се оказа виртуална симулация на живота ни, обаче с доста изразен политически и военен характер. Там около няколко хиляди българи бяха намерили място за губене на време, разтуха или просто игра. В тая виртуална България положението никак не бе добре, тъй като много скоро тамошния ни президент обяви война на Румъния. Тогава преживях първата си „виртуална окупация”. След време се освободихме и аз, вече живо заинтересован от играта, взех участие в политическия, икономическия и социалния живот. Четях вестниците, коментирах и се организирах рамо до рамо с българите. Там живота не е по-различен от истинския, защото и там има корупция, лъжи, лицемерие и врагове. Преживявах всички моменти и често там новините бяха по-позитивни и радостни от тези по телевизията в истинския ми живот. Когато нещата наистина не вървяха, българите приемаха различията си и се обединяваха около великата цел за всеобщо национално благо. Така един ден в играта беше подписан договор между съюзниците на България (в този ред това бяха: Сърбия, Турция, Унгария, Иран и други) да бъдат отдадени два Ирански региона под наем на България с цел устойчиво икономическо развитие. Тогава ние тръгнахме през земите на Турция в похода си към иранските региони Южен Хоасан и Семнан. 

Положението ни беше идеално. Макар да бяхме 14-и по население, България беше икономически развита с най-големит заплати в света! Това може би предизвика известна завист в съюзниците ни. Много скоро беше добавена държавата Бюрм. Това щеше да се окаже много летално за нас, но ние го приехме радушно. Защо ли? Много скоро така наречените „антични македонци” показаха характера си и истинското си лице. По цял ден търпяхме обиди като „татари”, ”глупи бугари”. Всичко това в реалния живот го търпим, но в играта показахме характер и предприехме действия. България наложи вето на влизането на БЮРМ в съюза, в който бяхме ние. По този начин леко наказахме по-малкия ни брат, който бе непослушен. Всички бяхме наясно, че положението с  БЮРМ е все едно да имаш по-малък брат, а той да е бавно развиващ се. Нали не можеш да го набиеш просто защото е глупав и бърка в контакта? С това вето успокоихме нервите си, но не знаехме, че то ще доведе до глобални политически деформации. Много скоро съюзниците ни отхвърлиха ветото приеха Бюрм и ни направиха за срам пред целия свят, като на всичко отгоре последваха териториални претенции от Турция към колониите ни в Иран. Всичко се случи много бързо и ние напуснахме съюза, който ни очерни пред целия свят и вече беше ясно, че много скоро тези врагове на България ще поискат изчезването ѝ. Всеки ден се сипеха заплаха след заплаха и дойде момент, в който ние приехме подадената ни от Гърция, Румъния и Хърватска ръка.

Веднага се притекохме на помощ на закъсалите гърци във войната им с Турция и България атакува Истанбул - най-големия европейски град. За ден Го превзехме и всички Българи ликувахме.

Тогава дойде преломния момент! БЮРМ ни атакува в гръб с помоща на сръбските си покровители. Тези българи забравили корен и род забиха нож в гърба ни. Не че не беше очаквано, но заболя, защото уцелиха право сърцето! В следващите дни всичко се разви лавинообразно и загубихме Цариград. Еуфорията беше преминала, вече се защитавахме. Последва атака на Пловдив от Турция и атака на София от БЮРМ. Половината свят се стече на помощ, дори руските ни братя, които са в противниковия съюз и го направиха с риск да си навлекат омраза. А омразата беше толкова силна, че София падна! Да, сега София е „македонска” и те тръбят това пред целия свят, смеейки ни се в очите за това, че сме по малко, и че нямаме тяхната омраза към всичко българско. 

Днес е атакуван Видин, той е следващата цел на Османско-Сръбско-Македонската инвазия в нашите земи, за това приканвам всички вас, които не искате да виждате нашите земи разпокъсани и поробени, елате и помогнете на нашата макар и виртуална държава. Вижте как, когато сме заплашени можем да бъдем обединени рамо до рамо под Българския флаг! Съ нами богъ! 

Регистрирайте се от тук : http://www.erepublik.com/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини