13 °C

Католическата църква представи своя версия на играта Pokémon Go

Над две години след старта на Pokémon Go, католическа група представи своя собствена версия на играта, превърнала се в сензация, с надеждата да привлече повече деца към религията.

Follow JC Go също използва GPS проследяване и обогатена реалност, като Pokémon Go, макар че в този случаи потребителите са по следите на светци и други библейски фигури.

Новоразработеното приложение дори получи благословията на папа Франциск.

Католическата църква се надява, че Follow JC Go ще повтори успеха на Pokémon Go, която бе изтеглена над 500 милиона пъти и донесе над 2 милиарда долара приходи след представянето си през юли 2016.

“Църквата никога не е представяла подобен проект. Това е католическо приложение с най-съвременни технологии”, казва Рикардо Грзона, изпълнителен директор на Фондацията Рамон Пейн.

“В наши дни младите хора правят всичко през телефоните си. Искахме да стигнем до тях и да им предложим образователна видеоигра – религиозна и интерактивна, с която да могат да сформират религиозни екипи”.

Грзона добавя, че Папа Франциск не е особено “технологичен човек”, но подкрепя идеята за обединяване на технологиите с религията.

Наскоро Папа Франциск говори за предизвикателствата пред Католическата църква в привличането на младите хора, особено като се имат предвид скандалите със сексуално насилие над деца, датиращи от десетилетия.

Приложението вероятно ще повдигне въпроса дали не се касае за религиозна индоктринация на младите хора, като водещи атеистични и агностични фигури вече разкритикуваха опитите за налагане на религията сред децата.

През 2013 ученият Ричард Докинс заяви, че отглеждането на дете в рамките на организирана религия, като католицизма, само по себе си е равносилно на насилие.

“Детето трябва да бъде научено, че религии съществуват, че някои хора вярват в това, други в онова”, казва той.

“Това което никога не трябва да се казва на дете е: “ти си католик или ти си мюсюлманин, следователно трябва да вярваш в това или онова”. Това е насилие над деца”

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ot
  Ot dalechniq iztok
  0 0
  00:46, 25 окт 2018
  За това смятам ,че религията е мафия

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
29 мар 2020
Последни новини