Касим Дал подаде оставка от ръководството на ДПС

Касим Дал е подал оставка като член на Централното оперативно бюро на ДПС. Това потвърди днес заместник-председателят на партията Камен Костадинов.

Дал е напуснал само ЦОБ, но не и Централния съвет на партията.

Костадинов обясни, че оставката е от 11 януари и е изпратена до лидера на ДПС Ахмед Доган с мотиви. Касим Дал е изпратил и писмо до партийните структури.

Война е пламнала предизборно в ДПС, според АСН.

Продължават да са мистерия мотивите на Дал. Те са посочени в писма - едното до Сокола, а другото - до областните структури на партията.

Засега се знае, че като причина Дал е посочил "вътрешнопартиен колапс", до който движението било доведено от действията и бездействията на лидера Ахмед Доган.

"Изненадани сме от решението на господин Дал, не знаехме за него", коментира говорителят на партията Камен Костадинов. Той посочи, че от месеци вървели слухове, че Дал се възползва от поста и чрез структурите създава паралелни структури по места с помощта на недоволни ДПС-членове.

"Искаше ми се това да е плод само на интриги и лъжи, но вече не съм сигурен, че това е така", каза още Костадинов.

От партийната централа припомниха, че напрежението между Доган и бившия му най-близък сътрудник тлее още от миналогодишния конгрес на партията, когато Сокола отстрани несменяемия си 20 години заместник от второто място в ДПС.

Актуално

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини