Преброителните комисии в Кърджалийско скочиха на НСИ

Председателите на общинските преброителни комисии ,скочиха срещу ръководството на Териториалното статистическо бюро в Кърджали. Те недоволстват,че за преброители и контрольори са посочени различни от техните предпочитания граждани. В писмо до ръководството на Националния статистически институт се казва:

„Ние, долуподписаните председатели на Общински преброителни комисии (ОПК) в област Кърджали, изразяваме своето несъгласие и притеснение във връзка със сериозните разминавания при утвърждаването на списъците за преброители и контрольори. Това разминаване е в разрез с  указанията на Централната преброителна комисия и приетите начини за работа и координация между всички органи, ангажирани с процеса на подготовката на Преброяване 2011.”

В документа пише още:”Ние констатирахме, че окончателните и утвърдени от директора на ТСБ Кърджали списъци на преброители и контрольори, се разминават с предложените от Общинските преброителни комисии одобрени кандидати за преброители и контрольори. Направените промени не са съгласувани с Общинските преброителни комисии и не са мотивирани”.

Шефовете на комисии заявяват, че не поемат отговорност, ако преброяването в Кърджалийско се провали.

Шефът на Териториалното статистическо бюро в Кърджали Мария Желева не бе открита за коментар.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини