Каан и Милена получиха по 6070 лева от кърджалийци

Таушанова връчва договор за дарение

По 6 070 лева получиха 8 годишният Каан и 33 годишнвата Милена , които се нуждаят от животоспасяващо лечение в чужбина . Парите са събрани от благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа”, провела се под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Губернаторът лично връчи на родителите на Каан и Милена договорите за дарение, с които те ще получат по банков път сумите. Това стана на скромна церемония в областна администрация. Присъстваха отец Боян Саръев , който е един от участниците в кампанията, набрал в храма си голяма сума, както и шефовете  на Регионалния инспекторат по образование Емилия Владева , на ОДК –Златка Пеньова и на читалище „Обединение” Камелия Чолакова, които са партньори в дарителската акция.

  Ще припомним, че под егидата на областният управител се проведе благотворителен концерт и търг в театър „Димитър Димов”.Средства се събраха и от благотворителен коледен бал.

Таушанова пожела на Каан да се представи блестящо на олимпиадата по математика, в която той ще участва. Момчето има отлични математически заложби и е гордостта на семейството. Майката съобщи,че утре Каан има рожден ден и дарението е най-големия подарък, който е получавал. Малчуганът се разплака от вълнение.

Майката на Милена благодари от нейно име за проявената човещина.

Искаме Каан и Милена да получат възможност да се лекуват качествено. Преди Коледа си припомнихме, че не трябва да спираме да правим добро един на друг,каза в заключение Таушанова.

Каан е с вроден порок на сърцето.  Има увреждания на лявата ръка и десния крак. Правени му са 12 операции. Въпреки това е игрив ,забавен,ученолюбив. Сега се нуждае от нов пейсмейкър за сърцето, който е животоспасяващ. Нужната сума е 6000 долара. В болница „Света Екатерина” трябва до март да сменят електронния стимулатор. Родителите и неговите дядовци и баби работят само за него. Дължат над 80 000 лева за операциите.

Не по-малко драматична е съдбата на Милена Делчева. Тя е дипломиран логопед, Работила е в „Славейков”.Откриват й тумор,засегнал шията. Правят и две операции. Мъката поболява баща й, който си отива от този свят. Брат и работи в Англия за нейното лечение цели три години.

  Засегнати са говор,очи ,език.направена й е животоспасяваща операция в американска клиника в Истанбул. Цената и е 42 000 долара. Семейството ипотекира жилището си.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини