Само една бензиностанция в Кърджали с он-лайн връзка с НАП

Днес само 1 от общо 4 проверени безниностанции в Кърджали е била в он-лайн връзка със системата на НАП, съобщиха от офиса на агенцията в Кърджали. Два  от обектите за търговия с течни горива днес въобще не са отворили врати, тъй като собствениците не са изпълнили законовото изискване да подават електронно данни към агенцията.

Общо 2 екипа от инспектори извършваха проверките днес на територията на град Кърджали. Според изискванията на закона, от днес всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот.  

Общо 27 са обектите за търговия с течни горива в област Кърджали, които все още не са изпълнили изискванията на новите разпоредби.Предстои в близките няколко дни те да бъдат проверени.

При установявае на нарушения обектите ще бъдат затворени, а освен това ще им бъдат налагани и санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв.

Общо в региона обектите за търговия с течни горива  са 121. Заверените свидетелства за  електронни системи за фискална памет  до края на миналата година са 151, като само през месец декември са заверени нови 14 свидетелства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини