ДПС подкрепя реформаторско управленско мнозинство в парламента

Неджми Али

ДПС би се включила в реформаторско управленско мнозинство в парламента и обществото. Това не е заявка за участие в изпълнителната власт. Партията поема отговорносттта да подкрепи реформи без да участва в властта.Движението за права и свободи ще даде рамо на реформи, които да ни извадят от икономическата и финансовата криза, за да не прерастнат в политическа. Това заяви за Кърджали бг вести днес в деня на основаването на областната структура на Движението в Кърджали народният представител Неджми Али. Той посочи че на днешния ден ще бъдат почетени учредителите на партията. Това са хората акуширали за създаването на ДПС,подчерта депутатът. Според него в редиците на формацията има приемственост с младите , което гарантира последователност в действиеята на партията.

  Доказали сме, че сме национално отговорни. Още през 1993 г.с наш мандат бе съставено правителство. Не излъчихме наши представители, защото нямахме подходящи кадри. Интелигенцията бе прокудена зад граница. Ние младите бяхме по университетите. От 1991 до 2001 г. ДПС изгради своите кадри и влезе в управлението. Имахме подходящи хора за цялата йерархия-от общините до европейските институции,каза още Неджми Али.

 Народният представител отбеляза ,че от 15 години ДПС развива структури в нетрадиционни региони, което се отразява и на състава й.Има свои представители във всички общини на страната без разлика от етнически състав.Това са кметове,общински съветници,служители в администрацията.ДПС е партия от национален мащаб.Не случайно през 2005 г. достигнахме цифрата от 700 000 гласоподаватели, посочи Неджми Али.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини