Словото на Ботев заговори на рождения му ден

     На 6 януари учениците и учителите от ГПЧЕ „Христо Ботев” както всяка поредна година отбелязаха тържествено рожденната дата на своя патрон. Всички те   отново засвидетелстваха своята признателност към саможертвата на  поета, публициста, общественика , революционера – Христо Ботев. Във фоайето на училището  бе подготвен стилен кът, в който бяха изложении  колажи по произведения на Ботев,  многобройни издания с поезия и вестници, а ликът на великия поет посрещаше младите Ботевци.

По случай 163 години от рождението на Христо Ботев учениците от Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” в  края на  месец декември  започнаха разработката на  мултимедийни проекти, свързани с живота и творчеството на големия поет и революционер.    Различните класове от випуск 8 и 11 клас  работиха екипно, начело с Христо Карагьозов от 11Н1 и представиха своя оригинален поглед и съвременен прочит на Ботеви творби, включени в задължителната и профилирана подготовка в обучението по български език и литература. Тези проекти показаха колко ефективно и целенасочено е използването на информационните технологии в училището на ХХІ – век.         С тази проява още през декември бе   дадено началото на   честванията, посветени на патрона на гимназията.

  1. Многобройната  публика тихичко пригласяше словата « Млади Ботевци сме ние…». Жана и Дарина от 9Н3 приятно изненадаха събралите се с   изпълнението на «Излел е Дельо Хайдутин». Гвардейци от Първи  ученически гвардейски отряд „Ботеви потомци” изпълниха традиционния си ритуал по поднасяне на  венец. Пред паметника в двора на гимназията    всички   ученици,  учители и гости   сведоха чела, за да почетат  великия българин.     На тържеството    присъстваха и Началникът на Регионалния военнен сектор подполковник Евгений Енчев, управителят на Военне клуб гр. Кърджали г-жа Ани Иванова и г-н  Илия Стоянов , представител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветерните от войните.   
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини