Хепатит край Арда. Преглед на регионалния печат

Темата за хепатита в Кърджалийско е водеща за местните печатни медии.

„7 в Кърджалийско с болестта на „мръсните ръце”,пет от тях от школото в Кирковско” е водещото заглавие на всекидневника „Арда нюз”. Пет деца са настанени в инфекциозното отделение на кърджалийската болница вчера по обяд с хепатит тип А. И петте са от СОУ”Христо Ботев” от село Подкова, община Кирково. Бащата на едно от децата споделил за медията, че дъщеря му е повръщала миналата нощ и имала силни болки в корема.

 Ново оръжие във войната за клиенти използват кърджалийските търговци. Те пускат слухове за конкуренцията. Един от тях е, че в хипермаркет змия ухапала клиентка, която се ровила в кашони с евтини банани. От Центъра за спешна медицинска помощ отрекоха достоверността на информацията.

 „Хепатит А покосява и край Арда” е водещата тема на вестник „Родопи 24х7”. 9 случая на заразени е имало през целия месец декември, а само за първите пет дни на януари те са 12, алармират лекари. Пациентите са от Крумовград,Момчилград и Кърджали. Болните не са имали контакт с пациенти от Хасково и Стара Загора, където ситуацията е тревожна,пише „Родопи 24х7”.

ДПС чества скромно 21-рожден ден и друга водеща тема на вестника. Отбелязва се, че тази година денят от създаването на областната структура на партията ще се чества в Джебел.

 Отец Петър потърси слон за Йорданов ден, съобщава още медията. Свещеникът искал да изненада кърджалийци с нестандартна идея.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини