Колбасите на “Лидъл” удариха стандарта „Стара планина”

Търсенето на колбаси по стандарта “Стара планина” за Новогодишните празници не оправда очакванията на търговците в Кърджали. Българските продукти с гарантирано качество бяха изместени от немски колбаси, предлагани от „магазина на народа”Лидъл. Хората предпочетоха евтиното пред качественото.

Все по малко кърджалийци вече се оповават на стандарта „Стара планина”.

Едва 10% от хората на възраст над 60 години смятат, че етикетът „Стара планина” е гаранция за качество на продукта,сочи проучване на социологическата агенция „Афис”.

Други 50% от тази група не могат да преценят и не дават отговор. Обяснение може да се търси в ограничените финасови възможности и по редкият досег със споменатите продукти. В същото време въведеният стандарт се ползва с най-голяма степен на доверие сред българите на възраст 30-39 години. Това са 31% от хората в тази възрастова група.

Като цяло обаче може да се каже, че благосклонният поглед към „Старата планина” е на път да се изчерпи. 42% от населението като цяло смята, че тези продукти не са по-качествени и по-вкусни от останалите, които съдържат примеси и подобрители. На обратното мнение са едва 17 на сто.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини