Подхващат пътя за Генерал Гешево

Подарък за новата 2011 г. ще получат от Областното пътно управление жителите на джебелското село Генерал Гешево. 10 бона са  отпуснати за спешен ремонт на алтернативното трасе в района на свлачището, което прекъсна шосейната връзка на селото с Джебел преди дванадесет години.  15 тежки самосвала започват да изсипват баластра във вторник. След това участъкът от километър и половина ще бъде валиран. Целта е да бъде пригоден за използване в зимните условия и да възстанови нормалната комуникация с общинския център. Това съобщи за Кърджали бг вести шефът на областното пътно управление Радостин Ламбрев. Той каза още, че се работи и по проекта за асфалтиране на алтернативното трасе. До месец ще се изясни собствеността на земята. Само тогава е възможно то да бъде основно ремонтирано. Според специалисти прокараното преди години трасе минава през частни имоти. След отчуждаването им ще може да се отпуснат средства от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерски съвет.

 Ако от комисията откажат да ни финансират ще започнем работа със собствени сили, врича се Радостин Ламбрев. Той е готов да стартира изграждането на водостоци с пари на областното пътно управление, а след това и да асфалтира участъка.

За цялостния ремонт на отсечката, засегната от свлачището са необходими 2,5 млн.лева. Има готов проект. Остава да се намерят средствата.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини