Етнизира се сблъсъкът между областен и кметове в Кърджалийско

Назми Мюмюн

Сблъсъкът между областния управител Иванка Таушанова и кметовете на седемте общини се етнизира. Той провокира нарастващо етническо напрежение, което преди изборите може да придобие изблици на насилие. Това алармират общественици от Кърджали.

 Според членът на Националния съвет на БСП и зам.председател на БСП в Кърджали Назми Мюмюн причината е във водената от управляващата партия ГЕРБ и подкрепящите я националисти от “Атака” политика на конфронтация в етнически смесените райони.

  БСП винаги е била опозиция на ДПС в Кърджалийско, но никога не е допускала такава противопоставяне. Не трябва да се забравя, че политиката е сблъсък на идеи, а не на физически врагове, подчертава Назми Мюмюн.

 Той твърди, че областният управител Иванка Таушанова непрекъснато руши авторитета на кметската институция в региона. Постоянно се сипят обвинения срещу кмета Хасан Азис и му се пречи да работи. Добре е, че той и колегите му запазват добрия управленски тон, подчертава Мюмюн.

 Редно е управляващите от ГЕРБ да се поучат от политическите формации с опит и да сложат край на противопоставянето , което придобива етнически и социални измерения. Тази конфронтация е завладяла съзнанието на обикновените граждани. Кърджали няма нужда от омраза, смята Назми Мюмюн.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини