Глоби за неподновена лична карта след Нова година

Остават само два работни дни за подмяна на стари лични документи с изтекъл срок. Глоба от 20 до 150 лв. грози всеки, който е забравил или е пропуснал да подмени старите си лични документи, съобщи БНТ.

Около 140 000 души все още не са се сдобили с нови документи, сочат данните на полицията.От Паспортна служба в Кърджали не могат да обобщят и  съобщят броя  на подлежащите на санкция от областта.Стреснати от възможната санкция много кърджалийци се наредиха между Коледа и Нова година на опашка за да си изкарат документи.

Срокът на личната ми карта изтича в началото на следващата година.Наредих се и минах бързо,защото опашката не е голяма,споделя Стамен В. От Кърджали.

От 1 януари 2011 г. се отменя шестмесечният гратисен период за личните карти с изтекъл срок. МВР твърди, че вече няма опашки и не се налага раздаването на номера.

От районните управления съветват хората да се възползват от това, тъй като в момента пред паспортните служби е спокойно и могат да си извадят нови документи. Кандидатите за нови документи ще могат да посетят гишетата до 19 часа в делничните дни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини