Здравният министър отличи фелдшер Хаджиев от Ардино

Здравното министерство  отличи медицинският фелдшер от Ардино Филип Хаджиев за проявен професионализъм и висок морал.  Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов изпрати специална грамота за всеотдайният Хаджиев. Тя му бе връчена вчера от шефа на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. Фелдшерът за чието мъжество Кърджали бг вести писа работи във филиала на центъра в Ардино.

 Пратих благодарствено писмо до министерството за да видят какви всеотдайни хора работят при нас. Това заяви  д-р Атанас Митков.

 Филип Хаджиев получи общественото признание за това че, спаси жена с високо кръвно получила кръвоизлив през носа. Сигналът бил получен на 17 декември по обяд на телефон 112. Екип от Ардино тръгва с „УАЗ”-ка през снега за село Гърбище, където живее жената.  Преспите са високи налага се фелдшерът да се придвижва и с трактор. И тази машина отказва. Тогава Филип Хаджиев поема през снега към Гърбище. Изминава няколко километра. Успява да стигне на време.Кръвното на жената е 200 на 100. Поставя инжекция на пациентката.Тампонира носа й. Изчаква да спре кръвта и да падне кръвното. Тръгнал си след обяд , като се уверил, че опасност за живота й няма.

 Според д-р Митков това не е единствения случай на себеотрицание на неговите колеги.

Георги Кулов

д-р Атанас Митков
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини