12 °C

Тракийци стягат нова коалиция срещу ДПС в Кърджали

Огнян Иванов

Политически клуб “Тракия” готви нова анти-ДПС коалиция в Кърджали за предстоящите местни избори. От политическата организация на тракийци се обявяват за създаването на ново гражданско обединение, което да се противопостави на хегемонията на Движението в общината. То ще изключва партиите от бившата Тройна коалиция като БСП и НДСВ.

Ще припомним, че Политически клуб „Тракия”бе в основата на създаденото през 2007 г.  Гражданско обединение за Кърджали, което издигна за кандидат за кметския стол Никола Пашинов. Гражданското обединение бе регистрирано с мандата на ПК”Тракия” в Общинската избирателна комисия. В него влязоха БСП и „Атака”. Формацията се превърна във втора политическа сила в местния парламент като вкара 11 съветници. По късно народните избраници от „Атака” се прехвърлиха в други партии или станаха независими. Това сложи началото на разпада на групата на Гражданско обединение за Кърджали.

 С идването на правителството на ГЕРБ на власт,ползващо се с безрезервната подкрепа на „Атака” настъпиха промени и в обединението. Съветниците от ПК”Тракия” откровено застанаха на страната на управляващите.

   Сега те отново искат да повторят формулата от 2007 г. но с нови участници. В „Позиция на ПК”Тракия относно предстоящите местни избори”, предоставени от лидера на формацията в Кърджали Огнян Иванов се казва:”Изявите на основните политически  партии( без тези на ДПС), които са  в опозиция на управлението на страната до момента показват, че водени от личните си партийни интереси възнамеряват да участват самостоятелно на предстоящите местни избори в Кърджали. С това те искат да демонстрират, че са силни и  това донякъде е разбираемо, не само поради слабите им резултати на предишните местни избори, но и  поради носталгията по тройната коалиция с ДПС, с която им е трудно да се разделят и чрез която се домогнаха до позиции, които през последната година доста загубиха. Не разчитайки на личен и партиен успех на изборите през 2011 г., защото загубиха доверието на хората, това за тях е и един вид тест за да могат да видят с какво разполагат за следващите парламентарни избори, а и защо да се хабят когато могат да гравитират около ДПС както досега и да запазят икономическите си позиции, които все още не са накърнени. Отчитайки местните им изяви през настоящия мандат е видно, че „икономико-политическите” отношения с ДПС не са нарушени  и , че взаимно се подкрепят. В общински съвет се гласува избирателно  с демонстрация  за опозиция, но с последващи действия на сближаване с управляващите в ДПС.

За разлика от тях ПК ТРАКИЯ не само запази своя авторитет, но и участва активно и успешно във всички дебати и изяви на местна почва и затвърди позициите си като достойна опозиция на управлението на ДПС. Не може да се отрече, че съветниците от ПК ТРАКИЯ  са едни от добре стоящите в местния парламент, с добра активност и със солиден професионализъм и опит. С действията си в защита на законността и срещу разгула по разходването на общинския бюджет и срещу ограбването на общината и държавата, сиреч на данъците на населението, без да се търсят разликата дали тези данъци са от бедния работник в града, спъващ се ежедневно в разбитите  тротоари и в асфалтовите дупки или от бедния тютюнев производител на село, бродещ по калните улици те завоюваха добри позиции в обществото. Думи като морал и добри европейски практики отдавна са изчезнали дори от политическото говорене на ДПС в местния парламент , а за практическото им приложение въобще не може да става въпрос.

Това са нещата, които ни дават сега основанието отново да търсим подобен подход за действие срещу прекомерно забогатялата от общински и държавни пари върхушка на ДПС, свързала пъпната си връв с обръчи от фирми за взаимното си подхранване, и която този път без подкрепата на избирателите туристи трябва да слезе от сцената. Това обединение не трябва да бъде на етнически принцип разделящ хората, защото всички сме потърпевши от това управление. Според нас това е напълно възможно и всяка самостоятелна изява на когото и да било е подаване ръка на ДПС върхушката да остане на власт и да продължи досегашната си  политика. В това си начинание разчитаме да бъдем подкрепени от всички за обединение, независимо дали сме българи или турци, независимо дали членуваме в една или друга партия, тъй като всички страдаме еднакво от лакомията и авантюризма, безразборното харчене на нашите данъци от една малка група  хора в прекомерно оскъпени обекти с цел лична изгода. Каква ще бъде формулата, зад която да застанем, ще кажат самите участници, но тя трябва да бъде обединителна и с ясни цели и програма за добро и прозрачно управление под контрола на обществото.

 Хората в Кърджали са обезверени  и те заслужават тази жертва.”

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини