Кметът дари 17 кръгли сираци с по 300 лева

Кметът на Кърджали Хасан Азис,дари с по триста лева и лакомства 17 кръгли сираци от общината,чийто настойник е. Градоначалникът покани в навечерието на настъпващата Нова година на пасти и сок децата заедно с техните настойници в кафенето на Белия кораб. Едно от сирачетата е Нафизе, чиито родители са починали съвсем млади. Отглежда я баба й. Нафизе си спомня, че и миналата година кметът също я поканил в общината.

Срещите са традиционни. През следващата година ще посетя всички деца кръгли сираци в домовете, където се отглеждат. Искам да се запозная с проблемите им на място, врече се градоначалникът.

Той пожела на гостите си да имат по малко проблеми през следващата година и да се учат добре. Разговаря с децата и се интересува как вървят нещата в училище.

Възрастна жена, заяви, че къщата им през зимата остава откъсната от света от снега и детето, за което се грижи не може да ходи на училище. Бе извикан специалист от транспортния отдел на общината. Кметът му поръча да следи пътя за дома на сирачето да бъде почистван през зимата.

 Благодарим ви за топлината, с която ни дарявате,каза още Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини