Голямо плюскане по Коледа, 403-ма в Спешна помощ

д-р Атанас Митков

Традиционното голямо плюскане по Коледните празници вдигна на крак Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. За дните от 24 до 26 декември общо 403 жители на областта са потърсили филиалите на Центъра за да бъдат прегледани или транспортирани от домовете им  до болнични заведения. Преобладаващата част заради преяждане и препиване.

 Повечето пациенти, на които оказахме спешна помощ бяха с жлъчни, стомашни кризи, обострени язви или гастрити,  разстройства.Това съобщи за Кърджали бг вести шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. Според него най-голям брой пациенти са потърсили помощта на филиала в Крумовград-90, в Чорбаджийско те са били 60, а в Момчилград-46. Кърджалици са си похапвали сравнително скромно-само 42 са позвънили на спешния телефон.

Тази Коледа инфарктите и инсултите бяха сравнително малко, подчерта д-р Митков.

По информация на Кърджали бг вести много кърджалийци са потърсили директно помощта на Спешното отделение на многопрофилната болница в Кърджали в празничните дни. Около 200 души , предимно с оплаквания заради преяждане са били прегледани и освободени.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини