Заможните кърджалийци срещат Нова година на Бяло море

Михаела Кирчева

   Заможните кърджалийци  ще посрещнат новата 2011 г. в екзотични дистинации. Те са сред двата процента българи, които са избрали да празнуват извън страната. Богатите ни съграждани са предпочели предимно гръцки хотели. Резервациите са по цялата крайбрежна ивица на Бяло море-от Александруполис до Солун, като най-много са за Халкидическия полуостров. Това съобщи за Кърджали бг вести управителят на най-голямата туристическа агенция в областта „Габи тур”, Михаела Кирчева.  Според нея, хората с по-ограничени възможности са предпочели две наши дистинации в непосредствена близост до Гърция-Златоград и Ивайловград. Причината е наскоро отворените гранични пунктове. Златоград вече се рекламира като българската „врата към Егейско море”. Ивайловград привлича туристи с еднодневните си екскурзии в Североизточна Гърция.

   Турция също е предпочитано място за посрещане на Нова година. По традиция  сега най- много резервации има за Истанбул. Тук нощувките и пътните излизат около 300 лева на човек. По- скъпо е в Анталия и Кушадасъ, за които също има доста мераклии, твърди Михаела Кирчева.

 За първи път тази година има наплив и към Белград. Сърбия се оказва привлекателна за доста наши съграждани, които по един или друг повод са пътували през нейна територия.

 На дневен ред и в Кърджали са „офертите от последната минута”. С тях туроператорите запълват свободните места на изгодни цени. Мнозина кърджалийци чакат до последно за изгодни предложения за чужбина. Тази година повечето са имали късмет да случат на добри цени.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини