Бъдещето на Манчестър Юнайтед на карта

Бъдещето на Манчестър Юнайтед бе поставено под съмнение, след като важна клечка от клуба заяви, че братята Глейзър имат намерение да извадят "червените дяволи" на тезгяха. "Не е тайна, че в даден момент семейството ще продаде клуба. Кога ще стане това, не се знае, но е неизбежно да се случи", заяви той пред английските медии.

Еделсън е в управата на Юнайтед от 1982 година, а неговото изявление е първият ясен индикатор, че братята Глейзър са готови да разглеждат оферти за клуба, който е затънал в дългове, допълва Novsport. През миналия месец янките платиха част от задълженията на "червените дяволи" в размер на 252 млн. паунда, което е около 1/3 от общите дългове (752 млн.)

Според пресата на Острова това отворя вратата за катарската кралска фамилия, оглавявана шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, който е готов да сключи сделка на стойност 1,5 милиарда паунда. Смята се дори, че братята Глейзър са получили допълнително финансиране от трета страна, като целта им е да подготвят клуба за продажба.

"Катар спечели домакинството на световното първенство през 2022 година и сега страната иска да разшири влиянието си във футбола по целия свят. Това е предпоставка за сериозен опит от тяхна страна да придобият Манчестър Юнайтед", заяви финансов експерт от Близкия Изток пред "Сън".

Катарската кралска фамилия притежава активи на стойност 40 милиарда паунда, а миналата седмица стана първият спонсор на екипите на Барселона, като сделката е на стойност 125 милиона паунда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини