Станка Златева е Спортист на годината за 2010 г.

Станка Златева е Спортист на годината за 2010 г. на България. Златното момиче на българската борба спечели приза за втори път в своята кариера, предаде Novsport.

Нейни подгласници са съотборника й в националния отбор по борба и световен шампион Михаил Ганев и завърналата се през годината в леката атлетика Ваня Стамболова.

"Изключително съм щастлива, че съм номирана в десятката и още повече че съм първа, което ме задължава за следващата година. Благодаря на Симеон Щерев, че е винаги до нас и винаги ни учи на нови неща, с които да изненадваме света", заяви Станка по време на награждаването.

Премиерът Бойко Борисов обяви тройката в класацията. Церемонията се състоя "Рейнбоу Плаза" и бе на високо ниво. Голям интерес предизвика водещият тандем. Това бяха Христо Стоичков и неотразимата гимнастичка Нели Атанасова. Двамата се справиха много добре със задачата си, а Камата на няколко пъти своите лафове, които са вече запазена марка.

Организатор и тази година на събитието е "Нове Холдинг". Иначе 199 журналисти номинираха 86 родни атлети.

Световният шампион по класическа борба Христо Маринов е номер 4. Той бе награден от бременната Тереза Маринов.

Олимпийският шампион от Сеул 1988 Таня Богомилова пък обяви полуфиналистката от „Уимбълдън“ Цветана Пиронкова за номер 5 за годината.

Спортист №1 на България за 1988 година Христо Марков излезе на сцената, за да обяви плувеца Петър Стойчев за номер 6 в класацията. Петър Стойчев дори успя да разчувства железния Христо Стоичков с няколко мили думи за успехите на именития ни футболист.

Легендарният ни гребец Николай Бухалов обяви спортист номер 7 - Матей Казийски.

Олимпийската шампионка по гребане от 1978 г. Здравка Йорданова пък обяви спортист номер 8 - Григор Димитров, който не присъства на церемонията. Той бе записал предварително видео, с което благодари.

Номер 9 е боксьорът Тервел Пулев - вицешампион на ЕП в Москва, от 2004 до 2010 има само една единствена загуба в републиканските първенства на България. Наградата му бе връчена от олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев.

Сребърният медалист от ЕП 2010 Боянка Костова беше отличена на 10-ата позиция в класацията. Тя получи своята награда от Екатерина Дафовска.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини