Димитър Бербатов е Футболист на годината за 2010

Димитър Бербатов бе избран за Футболист на годината за 2010 в България. Това се случи по време на раздаването на наградите в 50-та юбилейна анкета – „Футболист на годината 2010”. Второто място остана за Ивелин Попов, а третото за Николай Михайлов.

Пред погледа на редица български футболни легенди, сред които Димитър Пенев, Христо Стоичков, Борислав Михайлов, нападателят на Манчестър Юнайтед получи своя приз. 165 журналисти от 61 медии определиха Бербатов за седми път да бъде определен за най-добър роден футболист.

„Чудех се какво да кажа след толкова много пъти, сигурно е било трудно решение да се гласува за мен. Искам да споделя, защо Стоичков е голям – защото съзнава че това което е направил, е благодарение на съотборниците и предшествениците си. Не искам да копирам от него – но като погледна хората тук – с едни съм играл, от други съм учил, други само съм гледал. Не искам да изреждам имена, за да не изпусна някой. Благодаря на всички. А проблемът на голяма част от днешната младеж е, че не разбира, че без да уважаваш миналото, няма как да постигнеш нещо в бъдеще”, каза развълнуван Бербатов, когато получи награда.

От името на Николай Михайлов приза за третото място в класацията взе президентът на БФС Борислав Михайлов. „Всички видяхте колко съм развълнуван. Горд съм с него. Радвам се, че бе оценен от журналистите и че успя да излезе от сянката на семейство Михайлови”, сподели босът на родния футбол.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, това е едно добро признание за един млад футболист. Ще работя още повече, за да мога да се изкача на най-високото стъпало. Честитя на победителя”, сподели футболист номер 2 на България Ивелин Попов, който бе записан по телефона. Братът на нападателя на турския Газиентеп взе приза Владислав Попов.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини