5 свежи идеи за коледна украса

Украсяването на дома за празниците е нещо забавно, но може да се превърне в отегчително занимание, ако всичко, което правите, е да слагате същите стари изкуствени венци и да закачате едни и същи играчки по елхата година след година. Защо не промените нещата този път? Ето пет забавни и свежи идеи за коледна украса на дома.

1. Нещо отвън, нещо естествено, нещо красиво
Забравете харченето на безсмислено много пари за коледна украса – просто излезте в парка и потърсете няколко красиви сезонни неща, които ще придадат на дома ви празнично усещане.
- Напълнете голяма купа с шишарки с различни размери и я поставете на полицата.
- Съберете клонки с еднакъв размер, завържете ги със златна или сребърна панделка и ги поставете във висока ваза. Това е прекрасен акцент за хола.
- Напълнете стъклени буркани с пресни есенни и зимни.
- Вържете борови клонки с червена панделка и ги сложете в кошница в банята, на масата в трапезарията или на някоя декоративна масичка в коридора.

2. Изберете старомодния празник
Можете лесно да украсите стаите си с декорации, вдъхновени от миналите поколения.
- Нанижете червени боровинки и пуканки на гирлянди за елхата или парапетите на стълбищата.
- Опечете коледни сладки и ги използвайте като играчки за елха.
- Създайте топла светлина в цялата къща с помощта на свещи вместо с премигващи лампички.
- Добавете няколко червени цветни акцента с красиви коледни звезди в саксии.

3. Изберете изтънчен коледен стил
Откажете се от традиционните зелени и червени цветове за празничната украса и ги заменете с декорации, които ще останат дълго след разопаковането на подаръците. Вместо коледни шапки и чорапи изберете нещо по-изтънчено.
- Стайната ела е малка, лесна за отглеждане и празнично изглеждаща. Вземете си една за коридора и я оставете неукрасена.
- Изберете акценти за декорацията в богати топли цветове като бургунди, охра и тъмновиолетово.
- Избягвайте претрупването. Вместо това украсете полицата над камината или празничната маса с три големи златни или сребърни свещи.

4. Добавете малки ръчно направени празнични декорации
Коледната украса не трябва да представлява задължително огромни венци на всяка врата и елха във всяка стая. Малките елементарни ръчно направени акценти са чудесен начин да придадете празничен вид на дома си без да прекалявате.
- Завържете червена или зелена панделка около салфетките на коледното парти.
- Сложете чаени свещи в прозрачни буркани, за да се сдобиете веднага с топла празнична светлина.
- Сложете в средата на масата червени боровинки в стъклени купи, пълни с вода. Това е един оригинален акцент за привличане на вниманието.
- Кошниците, пълни с кратунки, придават уютен сезонен вид на всяка стая.

5. Станете домакини на размяна на коледни декорации
Ако сте отегчени от обичайните си коледни декорации, но не ви се правят или купуват нови, един чудесен и лесен начин да разнообразите украсата е като станете домакини на събитие за размяна на декорации. Поканете приятели, които имат същата готовност за размяна, накарайте всеки да донесе по една кутия с играчки за елха, гирлянди, свещници и други неща и заменете скучните (за вас!) дрънкулки за такива, които предпочитате. Не се притеснявайте, размените не трябва да са задължително перманентни. Сервирайте няколко леки напитки, пуснете малко коледна музика и се сдобийте със съвсем нови украшения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини